top of page
  • Foto van schrijverGula

Wat zijn de voordelen van capoeira?

Ken jij deze 10 voordelen van capoeira al?

☑️ Stressvermindering ☑️ Kracht ☑️ Flexibiliteit ☑️ Cardio en uithoudingsvermogen ☑️ Algemene conditie ☑️ Zelfvertrouwen ☑️ Authenticiteit ☑️ Nieuwe mensen ontmoeten ☑️ Een nieuwe taal leren ☑️ Een nieuwe cultuur leren kennen


Je leest het volledige artikel hier, maar probeer het vooral zelf en schrijf je snel in voor een gratis proefles!


Wie liever in het Nederlands leest, we hebben ook een vertaling voor jou:


Stressvermindering


Een regelmatige capoeira training doet wonderen voor het ontspannen van lichaam en geest. De training stimuleert de productie van endorfine, waardoor je in een mum van tijd in een beter humeur bent.


Kracht


Capoeirista's doen vaak bewegingen op hun handen. Hierdoor ontwikkelt de kracht van het bovenlichaam. Bovendien zijn de buikspieren en de 'core strength' belangrijk om bewegingen in te zetten. De bewegingen bouwen van nature langzame en snelle spiervezels op, verbeteren de ademhaling en de doorbloeding, bouwen flexibiliteit op, verbeteren de hand- en oogcoördinatie, het evenwicht en nog veel meer.


Flexibiliteit


Sommige capoeirista's staan qua flexibiliteit op gelijke voet met serieuze yogabeoefenaars. Maar zelfs degenen die hun flexibiliteit matig verbeteren, verlagen het risico op blessures en verhogen hun dagelijkse mobiliteit.


Cardio en uithoudingsvermogen


Capoeira maakt op unieke wijze gebruik van spiergroepen en is cardio-intensief. Intense capoeira-training kan enorme hoeveelheden energie vergen. Dit, gecombineerd met een constante herhaling van bewegingen en technieken, maakt capoeira tot een waardevolle cardio-oefening die het uithoudingsvermogen kan stimuleren.


Algemene conditie


Capoeira zal je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen verbeteren, waardoor je algehele conditie verbetert.


Zelfvertrouwen


Capoeira is de perfecte manier om een gevoel van trots en vertrouwen op te wekken bij iedereen die oefent. Niet alleen zal je je sterker en moediger voelen als je je eenmaal op je gemak voelt in het jogo (spel), je zult ook vertrouwen vinden in de wetenschap dat je uniek bent onder je leeftijdsgenoten omdat je dingen kunt doen die zij zich niet kunnen voorstellen.


Authenticiteit


Capoeira is een totale lichaams-, geest- en emotionele expressie. Het gaat om je hele authentieke persoon. Naarmate men meer vertrouwen krijgt in de krijgskunst, krijgt men ook meer vertrouwen in het vermogen om zijn unieke stem te laten horen.


Nieuwe mensen ontmoeten


Als je in een capoeira groep zit, word je deel van een familie. Je ontmoet mensen uit je eigen stad en over de hele wereld door middel van capoeira-evenementen. Capoeira is tegelijkertijd een breed gemeenschappelijk en een diep individuele ervaring. Je krijgt de mogelijkheid om dingen te doen waar het grootste deel van het grote publiek nooit van zou kunnen dromen. En door dit te doen, zul je een echt gevoel van uniekheid ontdekken.


Een nieuwe taal leren


Je zal misschien niet vloeiend Portugees kunnen spreken (hoewel dat altijd mogelijk is), maar er is geen twijfel over mogelijk dat je een beetje Braziliaans Portugees zal begrijpen en spreken. Muziek maakt immers onlosmakelijk onderdeel uit van capoeira, waarbij er in het Portugees gezongen wordt.


Een nieuwe cultuur leren kennen


Capoeira is diep verbonden met Afrika en Brazilië. In een tijd waarin veel vechtsporten gereduceerd zijn tot aërobe trainingen, houdt capoeira al zijn wortels en tradities in stand.

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page