top of page

Hoe het allemaal begon...

CTE Capoeiragem, in België opgestart door Contra Mestre Calango in 2007, is een (feitelijke) sportvereniging die capoeiralessen voor kinderen en volwassenen aanbiedt. In 2013 is Professor Gula als trainer van start gegaan. Ondertussen organiseren we trainingen in Leuven, Wilsele en Rotselaar.

PROFESSOR

GULA

Professor Gula begon op 12-jarige leeftijd met capoeira in zijn geboortedorp in Brazilië. Sindsdien heeft hij de sport niet meer losgelaten. Op 18-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste les aan enkele kinderen van zijn dorp. Ook in België wou hij zijn passie verder doorgeven. Ondertussen geeft hij al sinds 2013 training in België, zowel aan kinderen als aan volwassenen.

CONTRA MESTRE

CALANGO

Contra Mestre Calango, is geboren in Brazilië in 1979. Zijn eerste kennismaking met Capoeira was toen hij zes jaar oud was bij  Mestre Boa Gente.  Tien jaar later wijdde hij zich volledig aan capoeira onder leiding van Mestre Balão. Contra Mestre Calango gaf lessen en workshops van Groenland tot Zwitserland. Hij is ook actief in sociale capoeira-programma’s voor kinderen die in minder goede omstandigheden opgroeien.

Mestre-Balao_edited.jpg

MESTRE

BALÃO

Mestre Balão staat aan het roer van CTE Capoeiragem in Salvador da Bahia (Brazilië). Hij begon op 13-jarige leeftijd met capoeira en heeft al heel wat jaren in de capoeira geïnvesteerd. Hij beschouwt zichzelf als capoeirista van “Capoeira Contemporânea”.  Lees meer over Mestre Balão in dit artikel.

In 2019 deden we mee aan de wedstrijd 'De Coolste sportclub van Vlaanderen'. Helaas, we hebben niet gewonnen... Maar we zijn toch trots op onze sportclub. Je kan onze video hier bekijken.

bottom of page